Concert Brackman Trio

Date/Time
Date(s) - 20/11/2020
21:00 - 22:00

Location
De Utrechtse Muziekschool, Utrecht

Category


 

Brackman Trio, piano trio
Tim Brackman, violin
Kalle de Bie, cello
Rik Kuppen, piano

Tickets

Op 20 november presenteert het Brackman Trio twee concerten (19.30 uur en 21.00 uur) met prachtige pianotrio’s van Beethoven & Brahms in de Marnixzaal bij De Utrechtse MuziekSchool te Utrecht.
Op het programma staat het beroemde ‘Geister’ pianotrio van Ludwig van Beethoven. In dit werk wordt de luisteraar overspoeld door contrasterende emoties: van de grote levensvreugde in het eerste deel naar het onheilspellende en verdrietige tweede deel. Alsof dit nog niet genoeg is, volgt hierna het overweldigende derde pianotrio van Johannes Brahms. Het eerste deel van dit donkere trio is zeer dynamisch en dramatisch en wordt gevolg door een lichter en sprookjesachtig scherzo. Daarna volgt een langzamer deel, dat doet denken aan een vredig wiegeliedje, waarna het pianotrio wordt afgesloten met een onstuimige finale.
Kaarten bestellen kan via deze link: https://dums.stager.nl/web/tickets
Als het concert niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, wordt er een nieuwe datum gezocht voor het concert. Kaarten zijn automatisch geldig voor de nieuwe datum, maar geld terugvragen kan ook.

Het Brackman Trio treedt sinds haar oprichting in 2009 veelvuldig op in binnen- en buitenland en is regelmatig live te horen via de radio. Het trio trad op tijdens o.m. het Stift Festival, het Orlando Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en won prijzen op diverse concoursen. De huidige bezetting van het pianotrio bestaat uit Tim Brackman op viool, Kalle de Bie op cello en Rik Kuppen op piano.